Vinterbroløpet 2013






Speakeren gjorde en god jobb med å opplyse og sende bilene ut.
Værgudene var ikke helt med på notene  denne lørdagen på Vinterbro. Det var smågrått og regn i luften, allikevel stilte drøyt 60 biler til start kl. 10:30 31.august.

Tradisjon tro var starten ved Sjøskogen skole bak Vinterbrosenteret. I år var vi tre biler som tok turen fra Sandefjord til Ås for å delta.
Vi stilte med en A-Ford, Mustang og Jaguar – at bilene var relativt vanntette var en fordel, for den kom noen gode skurer. Løypa var 57,8 km lang og det var seks poster; tre quiz poster og tre praktiske. 

Mange flotte biler ved oppstart - i forgrunnen en Mercedes 190SL.
Vinterbroløpet arrangeres av Follo Veteran- og gammelbil forening. I år for 15. gang.
Etter start ved Vinterbrosenteret, gikk turen forbi Nesset og deretter langs østsiden av Årungen mot UMB og Meierikrysset. Tross bostedsadresse i Sandefjord har undertegnede bodd i disse traktene, så det var hyggelig å se Årungen og Ås igjen. Etter å ha gjettet vilt og hemningsløst på 10 spørsmål om ost (vel vi prøvde, men ble litt forstyrret av et trivelig vepsebol rett ved posten, så her ble det kreativ gjetting – som igjen resulterte i at vi vant en ost), gikk løypa videre til Kroer og Gullikrysset, hvor det var spørsmål om en kar ingen av oss hadde hørt om. Det gikk nok ikke så bra der. Bilen vi kjørte hadde ikke allverdens bakkeklaring, så vi sleit litt med den steinete parkeringsplassen der.

Massiv front og prikkfri krom

Neste stopp var Hagen skole, hvor det var en praktisk oppgave (fylle et rør med 1 liter vann praktisk talt i blinde) og for vår del piknik. Det var oppholdsvær og hyggelig å sette seg ned og ta en kafferast. Godt for ungene å få løpt litt også.

Tysk og engelsk side om side.

På vei til post fire i Tomter, glemte vi å lese kjørebeskrivelse, og var på god vei til harry handling i Sverige. Vi fikk kommet oss på rett vei, og kastet golfballer i potter og kasser (altså, dette var oppgaven på posten) mens regnet høljet ned. Derfra gikk veien til post fem, som befant seg ved Ski flyplass. Her gikk undertegnede i knestående, rent av skuffelse over egen inkompetanse til å kjenne igjen relativt veletablerte bilmerker. Men etter dette mentale sammenbruddet, kom vi oss av gårde igjen gjennom Ski og tilbake til Vinterbro, og målgang. Riktignok etter en liten konkurranse i pil-kast.

Ford med frekke farger og særdeles pen krom.

Det var en morsom kjøretur – det hadde selvsagt vært topp med bedre vær, men det er det ikke å gjøre noe med. Det er godt med premier, og det er hyggelig –særlig for ungene – at man får en liten premie med seg. Heder og ære til arrangørene for artige praktiske oppgaver, de var bra – og hyggelige folk på postene, i år som i fjor! For folk som ikke er kjent, så hadde det nok vært gunstig med skilting på noen strategiske steder. Ellers veldig effektive poster, med lite venting og mye kos.

Suveren Jaguar - her var det ikke mye å pirke på!


Håper vi får komme til neste år også!
Her følger litt flere bilder:



Studebaker som vakte oppsikt - herlig grill og selvmordsdører.
Sofie i baksetet og Bente i foran- tidsriktig kledd for tur i en '66 Mustang.
 
Kan ikke huske å ha sett en slik Lotus før


Strøken Plymouth.

 
TR6'en rakk akkurat å bli klar for Vinterbroløpet etter omfattende jobb med bensintilførsel, fordeler og mer.



Motorkunst - noen som kjenner igjen motoren?
 Morten

newer post older post