Utstilling i Stavern - dag 1





LSVK arrangerer bilutstilling i Stavern 22-23.september - her en kort oppsummering fra dag 1.

Det var jevnt påsig av mennesker som tittet på de circa 60 bilene som sto utstilt i Stavern, ingen trengsel, men allikevel mange som la turen innom. Været kunne man vært heldigere med, det var kald og relativt kraftig vind. Da var det godt at man hadde anledning til å kjøpe kaffe, nystekte vafler, pølser og brus - og nyte de i et lunt telt på området.

NAF hadde satt opp en liten øvingsbane for barn, hvor de kunne kjøre små elektriske biler, og ta "lappen". Det så ut som de som prøvde seg storkoste seg.

Det var også noen stands på området, blant annet American Dreams, som stilte opp med både gode priser på olje, dekk/felg og tilbehør, samt gode tips. Jeg kjøpte og prøvde, med en viss skepsis, White Walls Whipes, som skal gjøre hvite dekksider rene og hvite. Jeg ble imponert - mine særs møkkete dekksider ble nærmest som nye. Dette skal jeg komme tilbake til senere.

Arvid Henriksen sin '57 Volvo PV
Det krydde av flotte kjøretøy - sykler, lastebiler og personbiler i de fleste varianter.
Blant annet sto Arvid Henriksen sin nyrestaurerte Volvo PV fra 1957 der. Dette var et imponerende syn, og her ligger nok utallige timer arbeid bak. Nydelig interiør, som eksteriør med god krom og skinnende sort lakk. Bilen har en B16 motor, har 3 gear og hydrauliske bremser.




Klikk på bildet for å blåse det opp.
Rune Hansen sin '61 Karman Ghia

På et annet sted på området, finner vi Rune Hansen sin VW Karman Ghia. Dette er en 1961 modell, med en bokser 4'er som produserer 75 hk, 4 gear og hydrauliske trommelbremser. Runes nært opptil perfekte bil har vært å finne på mange samlinger i Vestfoldsområdet de siste par årene. Hans omfattende restaurering er godt dokumentert gjennom bildemateriale - dette er litt av et arbeid.

Jeg ser frem til å ta turen til Stavern også i morgen, og håper værgudene er i litt bedre humør da.

Morten

newer post older post