Kongsbergknekken 2013




10. August var det igjen tid for veteranbilløpet Kongsbergknekken; arrangert for 14.gang og vår andre gang. Været var perfekt kjørevær og det var en strålende ramme rundt det hele på Kirketorget. Nærmere 150 biler stilte til start – ny rekord – mot fjorårets 113, en imponerende tilvekst.

Det var stor variasjon i bilene som stilte, alt fra biler som nettopp hadde blitt veteraner til noen som var rundt 100 år gamle. Noen biler var polert hinsides en legmanns evner, andre hadde minimalt med metall igjen.  Løypa var ca 60 km og gikk i en runde ned mot Efteløt og opp igjen.

Jeg vil berømme arrangørene for opplegget ved start. Salg av pølser, vafler og drikke passer perfekt både for små og store, når man går og titter på biler.  Hyggelige folk overalt. Kirketorget er også et flott sted å legge start og målgang. Speakeren er strålende; kunnskapsrik, forteller litt om bilene og samtidig får bilene avgårde innen rimelig tid.

Det jeg liker spesielt godt med Kongsbergknekken er tilretteleggingen med barn. Egne barneoppgaver og premier til barna – dette er spesielt bra, ikke mange andre løp det er så hyggelig for barna.

Løypa hadde 6 poster, oppgavene på postene var i stor grad teoretiske spørsmål, noen ferdighetsoppgaver. Oppgavene i seg selv var greie (dog vanskelige for oss). På et viktig punkt er det rom for forbedring; tid på postene. 2-3 av postene, spesielt post 2 og 6 var det en lang kø for å få svart på spørsmålene – vi sto minst 30 minutter i kø på hver av disse to postene, og det kan jeg love er en utfordring når man har tre barn med i bilen.  Disse postene burde hatt færre spørsmål, kjappere avvikling og ikke minst flere spørsmålslister og personer på postene. Eventuelt kunne man hengt opp spørsmålene, så folk kunne gå bort å lese de selv. Det er lite gunstig å starte/stoppe, ev. gå på tomgang, bilene hele tiden i 30 minutter pluss. Ved post 6 gikk køen langt bortover riksveien, og hindret også normal trafikk. Mer plass på postene, og mer effektiv eksekvering neste år.

Going back - Back to the future '81 DeLorean DMC-12
Og vi kommer neste år også, for det er et strålende arrangement, som vi setter stor pris på. Løypa var like naturskjønn som i fjor. Det er kjempereklame for Kongsbergtraktene, der vi tøffer av sted i kupert landskap med gressgrønne heier og beitende ku og sau. Vakkert! Heder og ære til løypeplanleggerne!

Vi var fem i bilen i år som i fjor – to voksne og tre barn – og kjørte en Jaguar Mk2 fra 1962. Bilen holdt greit; litt småplunder er det alltids, også denne gang. Det er jo tross alt engelsk bil, så det hører med. Vi møtte litt kjentfolk også, fra fjern og nær – blant annet Sigmund fra LSVK, som for anledningen kjørte full utluftning av servo-hydraulikken.

Dessverre så ble fotoapparatet vårt borte under arrangementet, så vi har ikke så mange bilder. Lågendalsposten var der og tok en del bilder, du kan se dem her:
http://laagendalsposten.no/nyheter/sjekk-de-glisa-1.8012361

Arrangøren har også lagt ut endel flotte bilder fra løpet, de kan sees her:
http://kas.lmk.no/KbgKnekkensider/KKnekken-album.html

Vi sees neste år!
Morten
newer post older post