Norgesløpet 2013




Trine Lise ved siden av Jaguaren - begge like flotte


I år var det Agder Motorhistoriske Klubb som sto for Norgesløpet. Det ble arrangert 1.juni, med oppstart og målgang på Travparken like øst for Kristiansand. Sørlandet viste seg fra sin beste side – rammen kunne ikke vært bedre.

For oss, som kom tilreisende fra Vestfold, ble det vårens vakreste eventyr. Vi overnattet på Quality hotel i nærheten av travparken og dyreparken. Strålende sol gjorde at vi kunne bade ute i bassengene – det var sydenstemning.

Det var ikke bare været som var bra, det var også avviklingen av løpet. Arrangørene hadde gjort en kjempejobb med organisering! Det var satt av romslig plass til hver bil på Travparken, og man hadde god tid til å nyte synet av de flere hundre veteranbilene som stilte til start. Mange flotte biler.

Relativt blankpolert
Løypa var flott gjennom typisk sørlandslandskap langs sjø og over heier. Det var en relativt lang løype på ca 96,5 km. Oppgavene på postene underveis var veldig fine – akkurat passe tidkrevende – akkurat passe vanskelige. Været var bra underveis, bortsett fra en mørk sky som kom med litt regn og torden. Akkurat når vi kjørte gjennom dette været, ved Birkenes, slo lynet ned i en låve rett ved løypa. Dessverre brant låven ned, tross iherdig innsats fra folk i nærheten og brannvesen. Hovedhus, folk og dyr slapp heldigvis med skrekken (mer her: http://www.nrk.no/sorlandet/sa-lavetaket-rase-sammen-1.11057556).
Flotteste MGA jeg har sett.


En av kontrollpostene, var sjekk påbudt utstyr i bilen – f.eks. refleks-vest. Lur oppgave, som andre klubber har adoptert. Ingen kommentar forøvrig til hvordan det gikk med oss på denne posten.

Bilene ble delt inn i grupper etter alder, slik at man konkurrerte mot likesinnede.
Premieutdelingen ble en suksess – vi fikk 2.plass i klassen, og svigers for første plass i løpet.
Premiefangst
Flotte pokaler ble delt ut, og det var en stolt 4-åring, som hentet prisen. Når det gjelder barn, så var det utfra det jeg kunne bedømme få barn med i bilene. Oppgavene var stort sett ikke så lette for barn å delta i. Dette med barnevennlighet er noe som har blitt viktig for oss, siden vi har barn, og ser hvordan barna blomstrer når de kan løse oppgaver og delta.

En ting som var litt trist, var at det manglet mange under premieutdelingen. En god del av de som skulle fått premier, var ikke tilstede, og det var synd.
Det var festmiddag på kvelden, dette deltok ikke vi på grunnet at vi hadde med sønnen vår, men vi hørte at dette var hyggelig, med godt selskap og god mat. 

Kristiansand på 1940-tallet? Her stemmer det meste.
Vi kjørte Jaguaren i dette løpet (http://classic-cars-codex.blogspot.no/2012/10/my-jaguar-mk2.html) . Den fungerte strålende, bortsett fra en artig bensinlekkasje på hjemreisen. Ingen fare bortsett fra at vi måtte kjøre med solid gjennomtrekk for å lufte.
Nydelig tur – strålende arrangement.
Kjent positur?
En Jensen av de sjeldene - flott motorlyd!

Reidar Henriksen sin nydelige Ford A modell - bilen som også vant løpet.
Flower power!

newer post older post